Belangrijke informatie Alle belangrijke info voor
een zorgeloze vaarvakantie!

Ons ultieme doel is om u van een onbezorgde vakantie te laten genieten. Daarom kijken we al onze schepen volledig na voordat ze vertrekken. Ondervindt u onderweg toch problemen? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen. Voor kleine zaken kunt u contact opnemen via WhatsApp. Bij dringende zaken kunt u ons altijd bellen!

Contracten

Onze contracten zijn opgesteld volgens de richtlijnen van de RECRON en HISWA. Wij zijn lid van het samenwerkingsverband van de betere charterbedrijven in Nederland, ‘Top of Holland’. Uw boeking is bindend zodra de door u ondertekende kopie van het huurcontract in ons bezit is.

De helft van de huursom dient u binnen 14 dagen na ontvangst van het huurcontract te betalen. Het overige bedrag 3 weken vóór vertrek. Indien u geen gebruik kunt maken van uw reservering verzoeken wij u ons dit zo spoedig mogelijk te melden. Wij verwijzen verder naar onze voorwaarden op onze website. U kunt de HISWA-voorwaarden hier vinden.

Verzekering & annulering

Al onze schepen zijn allrisk verzekerd. U betaalt een borg van 750 euro eigen risico (voor de Aron is dit bedrag 1.000 euro). Wanneer u schade vaart, dient u het aan boord liggende schadeformulier in te vullen. Dit geeft u bij terugkomst aan de havenmeester. Zij houdt de borg in en doet de afhandeling met de verzekering.

Vaart u schade bij een ander schip? Neem dan ook altijd foto’s en schrijf alle gegevens duidelijk op. Zo kunnen we contact zoeken met de desbetreffende partij. Voor het eventueel annuleren van een boeking dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering. In de HISWA-voorwaarden staat hierover ook informatie.

Vertrek- & aankomsttijden

U kunt vanaf 15.00 uur inchecken. Dit staat ook op uw chartercontract. Wanneer dit anders is, gaat dit altijd in overleg. Het terugbrengen van uw huurjacht gebeurt om uiterlijk 9.00 uur, tenzij anders besproken. De tijd tussen 9.00 en 15.00 uur hebben wij nodig om de schepen gereed te maken voor de volgende gasten. Denk aan de schoonmaak, controle van de motor en andere zaken aan boord.

Hoe lever ik mijn schip in?

U kunt ervoor kiezen om uw jacht na uw vakantie te laten schoonmaken door onze schoonmakers. Wij ontzorgen u namelijk graag! U hoeft het schip dank enkel opgeruimd en bezemschoon terug te brengen. Onze schoonmakers verzorgen de rest, zoals stofzuigen, dweilen, badkamers & toiletten schoonmaken, de ramen en de buitenkant van het schip. Boekt u geen eindschoonmaak? Dan verwachten wij dat u het schip inlevert zoals u het heeft meegekregen.

Moet ik mijn schip aftanken na gebruik?

U vertrekt uit onze haven met een volle dieseltank (Traxx diesel). Bij terugkomst tanken wij het schip voor u af. U betaalt daarna dus alleen de verbruikte brandstof.

Problemen gehad onderweg of aandachtspunten?

Bij terugkomst vraagt de havenmeester of assistent of u onderweg problemen heeft ondervonden. Of dat er zaken zijn waar onze monteurs naar moeten kijken. Geef dit vooral aan, zodat wij het jacht weer helemaal in orde kunnen maken voor de volgende gasten.

Wees bewust van wat wij u meegeven

Onze schepen worden met zorg onderhouden. Op het moment dat u een jacht meekrijgt, vertrouwen wij erop dat u er net zo goed op past als wijzelf dat doen. Onze schepen zijn kostbaar. Daarom is het verplicht om een vaarcursus af te nemen als u nog geen vaarervaring heeft met een soortgelijk schip. Is onze inschatting dat dit het geval is? Dan bieden we u een korte vaarcursus aan. Zo kunt u alsnog binnen enkele uren veilig het water op.

Vaarcursus

Deze vaarcursus wordt verzorgd door SSH. U leert onder meer hoe u de fenders ophangt, welke knopen u gebruikt om het schip vast te leggen en wat de regels zijn op het water. SSH leert u ook varen, aanleggen en bepaalde manoeuvres maken. Iedereen aan boord wordt hierin meegenomen. Varen doe je namelijk niet alleen!

Zwemvest verplicht voor kinderen tot 12 jaar

Veiligheid staat bij Marrenvloot altijd voorop. Daarom is het voor kinderen tot 12 jaar verplicht om een zwemvest aan boord van onze jachten te dragen. Deze stellen wij gratis beschikbaar, in verschillende maten, voor iedereen aan boord.

Lorem ipsum dolor

Onze bedrijfsgegevens

Charter en Service Sneek BV
KvK-nummer: 01067541
BTW-nummer: NL802475814B01

Jachtverhuur Marrenvloot Het baken waarop u
uw vaarvakantie viert!