Informatie Goed voorbereid het water op!

We laten u graag genieten van een prachtige vakantie. Een goede voorbereiding is daarbij belangrijk. Bij Marrenvloot laten we daarom niets aan het toeval over. Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie voor een vaarvakantie in Friesland zonder zorgen.

Direct naar:

Goed voorbereid  het water op!

Vragen over onze
jachten, diensten of
varen in het algemeen?

Wat voor koffiezetapparaat is er aan boord?

Aan boord van onze jachten is een koffiezetapparaat met filter aanwezig. Breng zelf geen eigen exemplaar mee. Wij hebben onze apparaten met zorg uitgezocht, passende bij het stroomverbruik van het schip. Eventuele koffie en filters kunt u bij de extra’s bestellen.

Hoe gaat het met stroom aan boord?

Op al onze schepen is een omvormer aanwezig. Deze zorgt dat u 230V aan boord heeft, ook als u op het water bent of geen walstroom heeft. Let op: u heeft voldoende stroom aan boord voor 1 nacht. Daarna dient u weer te varen of walstroom te gebruiken om de accu’s aan boord op te laden. U kunt aan boord niet zoveel stroom verbruiken als u thuis gewend bent. Een föhn verbruikt bijvoorbeeld te veel stroom, net als bijvoorbeeld een espressomachine.

Hoe zit het met de verzekering van het schip en borg?

Al onze schepen zijn allrisk verzekerd. Hiervoor betaalt u een borg van 750 euro eigen risico (voor de Aron is dit 1.000 euro). Wanneer u schade vaart, dient u het aan boord liggende schadeformulier in te vullen. Dit geeft u bij terugkomst aan de havenmeester. Zij houdt de borg in en verzorgt de afhandeling met de verzekering.

Vaart u schade bij een ander schip? Neem dan ook altijd foto’s en schrijf alle gegevens duidelijk op. Zo kunnen we contact zoeken met de desbetreffende partij. Wilt u de mogelijkheid tot het annuleren van uw vaarvakantie? U dient zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering. In de HISWA-voorwaarden staat hierover ook informatie.

Wat is er aan beddengoed aan boord en wat moet ik zelf meenemen?

Wanneer u geen beddengoed heeft besteld, zijn er alleen hoofdkussens en een laken voor over het matras aan boord. U dient dan zelf nog een kussensloop en dekbed mee te nemen. Heef u beddengoed besteld? Dan is het bed compleet voor u opgemaakt!

Wat is een Marrekrite-plek?

In Friesland vindt u overal Marrekrite-plaatsen. Dit zijn steigers waar u kunt aanleggen en mag overnachten in de natuur of op bijvoorbeeld een eiland. U heeft hiervoor een Marrekrite-vlag nodig. Deze kunt u op ons kantoor kopen voor 15 euro. U kunt dan het hele jaar genieten van de voordelen. Houd er wel rekening mee dat op Marrekrite-plekken geen stroom aanwezig is.

Wat zijn de regels op het water?

Bent u nog niet met de regels op het water bekend? Volg dan een korte vaarcursus. SSH Boating leert u onder meer hoe u de fenders ophangt, welke knopen u gebruikt om het schip vast te leggen en wat de regels zijn op het water. SSH leert u ook varen, aanleggen en bepaalde manoeuvres maken. Iedereen aan boord wordt hierin meegenomen. Alvast inlezen? Op deze website vindt u de 5 belangrijkste vaarregels!

Moet ik het schip aftanken na gebruik?

U vertrekt uit onze haven met een volle dieseltank (Traxx diesel). Bij terugkomst tanken wij het schip voor u af. U betaalt daarna dus alleen de verbruikte brandstof.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

U kunt bij ons op het parkeerterrein uw auto kwijt. In de nacht sluiten wij deze locatie af. Zo staat uw auto veilig achter de hekken.

Wat is de afstand tot de binnenstad van Sneek?

Onze charterhaven bevindt zich op loopafstand (+/- 10 minuten lopen) van de binnenstad van het gezellige Sneek. U bent natuurlijk hartelijk welkom om in de haven te overnachten.

Mogen we met het jacht op het IJsselmeer varen?

Dat mag, zolang de windkracht niet hoger is dan 3 Beaufort.

Mogen we met het jacht de Waddenzee op?

Dit is alleen toegestaan in overleg. De havenmeester neemt hierin de eindbeslissing.

Wat zijn jullie bedrijfsgegevens?

Charter en Service Sneek BV
KvK-nummer: 01067541
BTW-nummer: NL802475814B01

Belangrijke informatie Zo weet u altijd waar u aan toe bent!

Ons ultieme doel is om u van een onbezorgde vakantie te laten genieten. Daarom kijken we al onze schepen volledig na voordat ze vertrekken. Ondervindt u onderweg toch problemen? Dan zijn wij telefonisch bereikbaar om u zo snel mogelijk weer op weg te helpen.

Zo weet u altijd waar u aan toe bent!

Huurvoorwaarden Altijd weten waar u
aan toe bent!

Bij Marrenvloot houden we van duidelijkheid en transparantie, zodat u altijd weet waar u aan toe bent. We verhuren onze jachten onder de ‘HISWA algemene voorwaarden voor de huur en verhuur van pleziervaartuigen’. Bekijk hieronder onze voorwaarden en die van HISWA!

Heeft u vragen? We komen graag in contact!

Heeft u vragen over onze huurjachten of service? Of wilt u meer weten over varen in Friesland of het volgen van een vaarcursus? Neem gerust contact met ons op. We helpen u graag verder!

We komen graag in contact!

Jachtverhuur Marrenvloot Het baken waarop u
uw vaarvakantie viert!